Serviciul de asistență stradală din Chișinău va fi disponibil 24/24 de ore și va găzdui minorii aflați în dificultate

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că din data de 12 ianuarie 2021, Serviciul Asistență Stradală din subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, amplasat pe adresa: str. Miron Costin, 19/1, care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament și pe timp de noapte. În cadrul instituției vor putea fi cazați concomitent zece copii, iar în prezent de aceste servicii beneficiază zilnic 4-6 minori.

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău împreună cu Subdiviziunile municipale de profil: Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, Direcția generală asistență socială și sănătate, în conlucrare cu Direcția de Poliție a mun. Chișinău au semnat ieri un Ordin comun cu privire la cooperarea intersectorială în vederea identificării precoce, referirea și asistența copiilor în situații de stradă în municipiu.

Copiii se pot afla în incinta Centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica soluții pentru fiecare caz în parte. Tot aici, minorii vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activități socio-educative, cât și de spații de recreere amenajate: sală de sport, bucătărie, duș etc.

De menționat, că Serviciul Asistență Stradală a fost lansat de Primăria Chișinău în anul 2019 și are drept scop consolidarea sistemului de protecție a copiilor, în special a celor care practică un mod de viață stradal, vagabondează, cerșesc, consumă substanțe toxice/narcotice sau practică prostituția.