Sesiune de instruire la distanță pentru 90 de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ din UTA Găgăuzia

La data de 19 octombrie 2023, Direcția generală educație, tineret și sport a organizat o sesiune de instruire la distanță pentru 90 de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ din UTA Găgăuzia cu privire la integrarea extensiei www.educatieinteractiva.md în procesul de predare-învățare-evaluare. Scopul sesiunii a fost implementarea prevederilor Strategiei naționale „Educația 2030”, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 114 din 07.03.2023 și, implicit, dezvoltarea competențelor digitale ale participanților.
 
Extensia www.educatieinteractiva.md a fost îmbogățită cu activități interactive noi datorită suportului financiar oferit de PNUD Moldova. La data de 19 octombrie, pe platformă sunt înregistrați peste 21000 de utilizatori, care au creat, cumulativ, peste 53000 de activități interactive la disciplinele de bază, de la treapta preșcolară la treapta liceală, în limbile română și rusă. Cunoștințele obținute urmează a fi diseminate personalului didactic din instituțiile în care activează participanții din UTA Găgăuzia.
Pe parcursul sesiunii de instruire beneficiarii au făcut cunoștință cu următoarele funcții și opțiuni:
 
1) APLICAȚIA MOBILĂ Educație Interactivă, disponibilă în Google Play și Apple Store, care permite utilizarea platformei direct de pe telefonul mobil;
2) Funcția CĂUTARE care permite elevilor și cadrelor didactice să găsească, prin intermediul cuvântului cheie, disciplinei, clasei sau temei a exercițiilor interactive care sunt stocate în Biblioteca digitală (peste 51300 de activități)
3) Funcția FIȘE INTERACTIVE la 3 discipline școlare: Matematică, Fizică și Limba engleză, care acoperă conținuturile de bază din curriculum;
4) Funcția PLANIFICATOR, care permite cadrelor didactice să-și creeze propriile proiectări de lungă și scurtă durată în baza conținuturilor din curriculum.
 
Cu educatieineractiva.md fiecare cadru didactic poate transforma procesul de predare-învățare-evaluare într-o experiență de dezvoltare a gândirii critice interactive, creativă și centrată pe nevoile elevului, fiecare elev poate să-și testeze cunoștințele, să exerseze în propriul ritm și să însușească materialul predat într-un mod interactiv și distractiv, fiecare părinte poate deveni un partener de încredere al școlii, exersând împreună cu copilul său materialul predat în clasă acasă.