Sesiunea de Bacalaureat 2023

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vă informează că în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene au fost aprobate Centrele de Bacalaureat pentru sesiunea 2023. Astfel, examenul național de Bacalaureat în municipiul Chișinău va fi organizat în 31 de centre.

Instituirea Centrelor de Bacalaureat și desemnarea președinților și secretarilor acestor centre au fost realizate pe baza propunerilor transmise de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului din fiecare raion/municipiu, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de Bacalaureat.

Menționăm că în sesiunea de examene 2023 s-au înscris 9596 absolvenți (profil real – 5485 elevi, profil umanist – 3459 elevi, profil arte – 420 elevi, profil sport – 232).

Reamintim că Examenul național de bacalaureatsesiunea 2023 se va desfășura în perioada 02 iunie – 20 iunie. Orarul probelor de examene și Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2023 pot fi găsite aici

În context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic și conștiincios pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2023.