Sesiunea de formare „Familia, școala, comunitatea: incluziunea în acțiune”

Astăzi, 22 noiembrie 2023, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Asociația de Jocuri Intelectuale din Republica Moldova a organizat sesiunea de formare „Practici de lucru cu copiii/elevii cu cerințe educaționale speciale”, din cadrul Proiectului „Familia, școala, comunitatea: incluziunea în acțiune”.
 
La activitate au fost prezenți conducătorii instituțiilor de învățământ general, primar și secundar din municipiul Chișinău. Viorica Negrei, Șefa adjunctă a DGETS a vorbit despre necesitatea susținerii și creării unei societăți incluzive în care fiecare individ, să beneficieze de oportunități egale de dezvoltare.
 
Această activitate organizată în contextul marcării Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități are drept scop sensibilizarea societății civile asupra problemelor părinților și elevilor cu cerințe educaționale speciale, consolidarea practicilor incluzive în instituțiile de învățământ și mediile social-culturale ale municipiului Chișinău.
 
Sesiunea de formare „Practici de lucru cu copiii/elevii cu cerințe educaționale speciale” constituie un pas semnificativ în promovarea incluziunii și conștientizării în rândul comunității. Ea oferă un cadru propice pentru dezvoltarea unor strategii eficiente și consolidarea practicilor incluzive în școli și în comunitate în general.