Sesiunea de Instruire a personalului de la blocul alimentar din instituțiile de învățământ preșcolar (bucătari, bucătari auxiliari) în plină desfășurare

În scopul asigurării unei alimentații sănătoase, nutritive şi calitative, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în colaborare cu Centrul European de instruire profesională Iași-România, organizează pe parcursul zilelor de 29 Noiembrie 2021 – 01 Decembrie 2021 ON-LINE, platforma Google Meeat instruirea personalului de la blocul alimentar din instituțiile de învățământ preșcolar (bucătari, bucătari auxiliari).

Coordonatori instruirii: Andrei PAVALOI, șef adjunct DGETS; Galina POGONEȚ, doctor în drept, conferențiar universitar; Director Centrul European de Instruire Profesională „VIITORUL”, Iași, România, Sucursala, Chișinău-Republica Moldova.

Scopul instruirilor: Îmbunătățirea calității procesului de organizare  a alimentației copiilor din instituția preșcolară.

Obiectivele instruirilor: Astfel, pentru îmbunătățirea procesului de organizare a alimentației copiilor ne propunem pentru Instruirea personalului de la blocul alimentar din IET cu parcurgerea a 3 module importante pentru atingerea obiectivelor propuse. Despre respectarea cerințelor proceselor tehnologice, despre calitate bucatelor culinare finite, ne va instrui o personalitate notorie în Alimentația publica: dna O. Tabunşcic dr. conf.univ. ASEM.

AGENDA:

29.11.2021 – 01.12.2021 Ora 15.00-18.00

Nr./o Conținut Participanți/formatori
1. Actualitatea subiectului

 

Ziua I.

Angela CUTASEVICI, vice primar de ramură Primăria mun. Chișinău

Andrei PAVALOI, șef adjunct DGETS

Viorica NEGREI, șef adjunct DGETS

Galina POGONEŢ, coordonator de program, Director Centrul European de Instruire Profesională Iași, România, Sucursala, Chișinău – Republica Moldova

Ziua II.

Maia BĂNĂRESCU, Avocat al Poporului pentru Drepturile copilului

Ziua III.

Liliana DANDARA, dr.,conf.univ., Director-adjunct, Centrul European de Instruire Profesională ”VIITORUL”,, Iași, România, Sucursala, Chișinău– Republica Moldova

Victoria BERBECE-BURLĂDEANU, Administrator de formare, Centrul European de Instruire Profesională ”VIITORUL”, Iași, România

2. Alimentația sănătoasă, nutritivă și calitativă. Aspectele pozitive și impedimentele în implementarea Meniului-unic din IET. Coralia BABCENCO, metodist principal, DGETS
3. MODULUL I.

Cerințe către organizarea proceselor tehnologice în blocul alimentar din instituțiile de învățământ preșcolar.

Olga Tabunșcic, dr., conf. univ. ASEM, formator
4. MODULUL II.

Operaţii tehnologice de bază folosite în pregătirea bucatelor. Tehnologia salatelor și garniturilor.

Olga Tabunșcic, dr., conf. univ. ASEM, formator
5. MODULUL III.

Operaţii tehnologice de bază folosite în pregătirea bucatelor din legume, pește, carne, brânză de vaci, dulciurilor de bucătărie.

Olga Tabunșcic, dr., conf. univ. ASEM, formator
  Evaluarea finală – test (itemi cu alegerea multiplă)

Certificarea persoanelor participante la instruiri