Sesiunea de instruire aspecte teoretice și practice privind aplicarea corectă a legislației muncii

ℹ️Continuă cea de a doua sesiune de instruire privind aspectele teoretice și practice cu privire la aplicarea corectă a legislației muncii. Fiind orientată către cadrele manageriale din sectorul Centru, organizată de Direcția managementul resurselor umane din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

📌Participanții la activitate au oportunitatea de a aborda subiecte ce țin de:

✅️Contractul individual de muncă. Aspecte teoretice și practice privind încheierea, realizarea și încetarea contractului individual de muncă.

✅️Concediul de odihnă anual, suplimentar, medical, concediul de maternitate, concediul pentru îngrijirea copilului până la 3 și 4 ani și concediul paternal. 

✅️Modul de acordare a concediilor anuale și sociale;

✅️Cumulul de funcții și munca prin cumul. ✅️Asemănări și deosebiri;

✅️Modificările operate în Codul muncii pe parcursul anului 2022;

✅️Formule flexibile de muncă (munca pe fracțiune de normă, munca săptămânală de munca comprimată, munca la domiciliu, munca la distanță ș.a.).

🆙️Scopul primordial al sesiunii de instruire fiind, adaptarea cunoștințelor și abilităților manageriale la schimbările legale, organizaționale și funcționale prevăzute în legislația muncii.

💬Sesiunea de instruire fiind moderată de Alexandru GHEȚU, expert în domeniul raporturilor de muncă din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

👨‍🏫Activitatea a întrunit 46 de cadre manageriale din municipiul Chișinău iar gazda activității de astăzi fiind Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.

‼️Menționăm că formarea profesională a cadrelor didactice inclusiv a cadrelor de conducere, semnifică un obiectiv fundamental al politicilor de resurse umane în sistemul educațional municipal.