Setul de materiale interactive din programul UNICEF

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Primăria Municipiului Chișinău au organizat o acțiune comună ce prevede dotarea a 61 de instituții preșcolare din Chișinău cu jucării cognitive. Astfel, peste 13.000 de copii cu vârsta de până la șase ani, atât din Moldova cât și Ucraina, vor avea parte de un mediu favorabil de învățare și joacă.
 
Conform informațiilor, setul de materiale interactive fac parte din programul UNICEF pentru educația timpurie a copilului și este conceput pentru a oferi o gamă largă de activități, cum ar fi desenatul, scrisul, povestitul, calculul numeric și altele. Astfel, ajutând copiii să dobândească abilități de bază și să se dezvolte în timp ce se joacă.
 
Totodată, setul respectiv contribuie la integrarea copiilor din Ucraina și realizarea coeziunii sociale dintre comunitățile gazdă și refugiați. Rolul educației preșcolare și a educației timpurii este esențial pentru procesul de învățare și dezvoltare. Grădinița oferă și un răgaz de la violența pe care copiii au lăsat-o în urmă, în special cei din Ucraina.
 
Menționăm că UNICEF a achiziționat un lot de 1100 seturi de jucării cognitive pentru a facilita integrarea copiilor refugiați din Ucraina în instituțiile preșcolare din țară și în spațiile prietenoase copiilor din cadrul centrelor pentru acomodarea refugiaților.
 
Aducem mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și gestionarea acestui proces, în special organizației UNICEF care a avut rolul semnificativ în achiziționarea seturilor respective.