Siguranța copiilor în perioada de iarnă

📣Având în vedere condițiile meteorologice actuale Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vine cu o serie de regului esențiale pentru siguranța copiilor în perioada de iarnă:

🛑Evitați săniușul pe străzi: Unele zone ale orașului pot avea trafic intens sau pot fi periculoase pentru activitățile de iarnă. Alegeți parcurile sau zonele special amenajate pentru a vă bucura în siguranță de distracțiile de iarnă.

🛑Atenție la apele înghețate: Orice apă deschisă, inclusiv lacuri și bazine acoperite cu gheață, prezintă riscuri semnificative. Niciodată să nu vă aventurați pe apele îngețate. 

🛑Circulație prudentă pe trotuare și străzi: Fiți atenți la gheață și zăpadă pe trotuare și străzi. Purtați încălțăminte corespunzătoare pentru a evita alunecarea. Învățați să mergeți cu pași mici și precauție în zonele cu gheață sau zăpadă.

🛑Îmbrăcați-vă corespunzător: Asigurați-vă că sunteți îmbrăcați adecvat pentru temperaturile scăzute. Îmbrăcarea în haine termice este esențială pentru a vă menține calzi și protejați împotriva vântului și a zăpezii.

🛑Nu stați în apropierea șoselelor: Evitați să stați sau să vă jucați în apropierea drumurilor sau a zonelor de trafic intens. Automobilul poate avea vizibilitate redusă din cauza zăpezii și a gheții, iar aceasta crește riscul de accidente.

🛑Atenție la obiectele reci: Evitați să vă atingeți direct obiectele reci, cum ar fi metalul, deoarece acestea se pot lipi de piele și pot provoca răni. Folosiți mănuși sau alte mijloace de protecție.

🛑Păstrați contactul cu părinții sau tutorele: În cazul în care ieșiți afară, asigurați-vă că părinții sau tutorele știu unde sunteți și când vă întoarceți acasă. Comunicați regulat pentru a asigura o supraveghere adecvată.

🛑Evitați trecerea sub acoperișuri încărcate cu zăpadă sau țurțuri: În această perioadă este crucial să evitați trecerea sub acoperișuri sau copertine încărcate cu zăpadă sau gheață.

🛑Respectați regulile de siguranță în sporturile de iarnă: Dacă practicați sporturi de iarnă, asigurați-vă că respectați regulile de siguranță și purtați echipamentul corespunzător, cum ar fi cască și echipament de protecție.

‼️👨‍🏫Stimați părinți, siguranța copiilor este prioritatea noastră comună. Prin respectarea unor reguli simple și prin comunicare deschisă cu ei, putem transforma această perioadă rece într-o experiență plină de bucurie și amintiri frumoase pentru întreaga familie.

ℹ️Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau