Siguranța în trafic pentru copiii/ elevii din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău face un apel la întreaga comunitate, părinți, profesori și conducători auto pentru a acorda o atenție sporită siguranței copiilor și elevilor din municipiul Chișinău pe drumurile publice.

Cu începerea noului an școlar, DGETS reiterează angajamentul său ferm pentru a crea un mediu sigur și protejat pentru copiii și tinerii noștri. Siguranța în trafic este o preocupare majoră, iar educația rutieră devine o componentă crucială a formării lor.

Pe măsură ce elevii se întorc la școală, dorim să aducem în atenția tuturor următoarele aspecte esențiale:

  1. Respectați limitele de viteză: Viteza excesivă este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Conducătorii auto sunt rugați să respecte limitele de viteză în zona școlilor și pe traseele frecventate de copii.
  2. Atenție sporită în zonele școlare: Zonele școlare sunt adesea aglomerate, iar copiii pot apărea brusc în trafic. Conducătorii auto trebuie să fie extrem de atenți și să reducă viteza în astfel de zone.
  3. Respectați regulile de traversare a străzii: Părinții și profesorii au un rol crucial în educarea copiilor despre modul corect de traversare a străzii. Copiii trebuie să fie învățați să folosească trecerile de pietoni și să acorde prioritate vehiculelor.
  4. Utilizați echipamentul de siguranță: Copiii trebuie să fie echipați cu echipament de siguranță atunci când merg pe jos sau cu bicicleta. Părinții sunt încurajați să verifice dacă copiii poartă corespunzător cască și alte elemente de protecție.
  5. Promovarea educației rutiere: Instituțiile de învățământ au un rol important în promovarea educației rutiere. DGETS susține și încurajează programele de educație rutieră în școli.

Siguranța copiilor și elevilor noștri este responsabilitatea noastră comună. Prin respectarea regulilor de circulație, educație rutieră adecvată și atenție sporită din partea tuturor, putem asigura că fiecare copil ajunge la școală și acasă în siguranță.