Siguranța on-line

ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă prezintă câteva modalități pentru a ajuta copilul dvs. să mențină o experiență online pozitivă și sigură.
✅Decide împreună cu copilul asupra timpului pe care îl va petrece fără echipament, de ex.: la masă, la joacă, când vorbiți, o oră înainte de culcare.
✅Explică-i copilului că majoritatea crimelor care au loc în mediul fizic se pot întâmpla și în mediul virtual – furtul, escrocheria, abuzul și altele. Explică-i că tot ce postează pe internet acolo va rămâne, chiar dacă își va schimba părerea cu privire la informația plasată.
✅Explică-i copilului să nu dea detalii personale despre el și membrii familiei, adresă, numele școlii și alte detalii după care pot fi ușor identificați.
✅Acoperiți sau deconectați camera web atunci când nu e folosită.
✅Dacă ai copil mai mic, instalează programe de control parental.
✅Explorează internetul împreună cu copilul, găsind jocuri potrivite, site-uri cu informație relevantă și veridică, site-uri educaționale, muzică și altele.
✅Informează-te și informează copilul unde poate raporta abuzul on-line. Și, desigur, o comunicare deschisă, caldă cu copilul este garanția că fiul sau fiica vor apela la tine pentru un sfat sau ajutor. Mai multă informație găsiți aici: https://siguronline.md/