Situația prealabilă pentru sistarea temporară a activității IET pe perioada vacanței de vară

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce în atenția comunității situația prealabilă cu privire la sistarea temporară a activității instituțiilor de educație timpurie, pe perioada vacanței de vară.

Astfel, conform prevederilor Regulamentului – tip al instituției de educație timpurie

(aprobat prin ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr. 254 din 11.10.2017)

Cap. IV. Secțiunea 2,

Pct.54, „Instituțiile  de  educație  timpurie  funcționează  continuu,  pe  durata întregului an, cu  o  vacanță, timp  în  care  se  realizează  lucrări  de  igienizare,

dezinsecție,  reparații  curente  și/sau  capitale,  cu  acordarea concediilor personalului

instituției, conform Codului muncii”.

Sistarea activității se va face o perioadă de la 2 la 4 săptămâni, în funcție de durata lucrărilor ce trebuie efectuate în cadrul instituției.

Așadar, în scopul bunei organizări a vacanței,  începând cu 01 iunie din numărul total de 170 instituții cu învățământ preșcolar, din oraș/suburbii, își vor suspenda activitatea temporar 117 instituții, după cum urmează:

  • Iunie21 instituții (oraș -17/suburbii -4);
  • Iulie73 instituții (oraș -60/suburbii -13);
  • August23 instituții (oraș -21/suburbii -2).

În rezultatul consultărilor cu părinții, dar și ca urmare a unui sondaj ce s-a efectuat în toate instituțiile preșcolare, s-a elaborat calendarul sistării temporare a grădinițelor pe perioada vacanței de vară.

IMPORTANT !!! Părinții care vor solicita printr-o cerere către directorul grădiniței instituționalizarea copiilor pe perioada sistării activității instituției pe care copiii o frecventează, vor beneficia de transferul copiilor la o altă grădiniță din vecinătate, care funcționează în perioada respectivă.

Activitatea instituțiilor de învățământ preșcolar pe perioada de vară este stabilită astfel, încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinților și angajaților.