„Soarele, Aerul, Apa prietenii noștri”

?‍?‍?Bunele practici realizate de către IET nr. 225 au rezultate frumoase
Cadrele didactice din IET nr. 225 „Spicușor” organizează și aplică sistematic, în orice anotimp al anului, un întreg complex de diverse activități de călire a copiilor, care au menirea de a întări și fortifica sănătatea copiilor, de a crește rezistența corpului la schimbarea factorilor de mediu. Indubitabil cele mai mari oportunități de îmbunătățire a sănătății sunt oferite vara.
?‍?‍?Astfel recent în IET nr. 225 „Spicușor” a fost desfășurată una din distracțiile tradiționale de vară, preferate de către toți copiii, cu genericul „Soarele, Aerul, Apa prietenii noștri”, unde copiii au avut parte de bună dispoziție, zâmbete, multe jocuri interesante. Și în această vară, copiii beneficiază din plin de un șir de activități cu elemente de călire, incluse în programul zilei, printre care:
✅Primirea și gimnastică matinală în aer liber
✅Plimbări în aer liber
✅Băi de aer cu exerciții
✅Băi solare
✅Gimnastica revigorată după somn, cu elemente ale exercițiilor de respirație
✅Mersul desculț pe „cărărușa sănătății”
✅Mersul pe covorașul salinizat de masaj după somn
✅Băi cu apă prin contrast cald-rece – spălarea cu apă a feței, spălarea mâinilor până la cot, băi de picioare, stropirea corpului
✅Ștergerea corpului cu mănușa, prosopul uscat și umed
✅Clătirea gurii după fiecare masă și după somnul de zi cu apă de temperatura camerei sau puțin salinizată, infuzie din plante
✅Somnul de zi fără maiou în încăperea bine aerisită
?Menționăm că călirea organismului este o parte importantă a stilului sănătos de viață, absolut necesară în cazul copiilor, de aceia, trebuie să înceapă încă din copilăria timpurie prin aplicarea sistematică și zilnică a mai multor moduri de călire: călirea prin aerul curat, apă și prin lumină solară. Factorii naturali de mediu, oferiți cu dărnicie de Natura-mamă, au avut, dintotdeauna, un efect binefăcător asupra sănătății omului și, mai ales, asupra sănătății organismului copiilor.