Start sesiunilor de informare privind asigurarea procesului de alimentație

Astăzi, 25 aprilie, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în colaborare cu Centrul de Sănătate Publică, dau startul sesiunilor de informare privind asigurarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău.

Scopul acestora este de a instrui directorii, asistenții medicali și lucrătorii din blocurile alimentare cu privire organizarea procesului alimentar de calitate. Astfel, fiecare instituție va delega câte 3 reprezentanți pentru participarea la aceste informări.

Programul sesiunilor este următorul:

25.04.2024 – Sectorul Ciocana

30.04.2024 – Sectorul Centru

02.05.2024 – Sectorul Botanica

14.05.2024 – Sectorul Rîșcani

16.05.2024 – Sectorul Buiucani

La sesiunea de astăzi, din sectorul Ciocana, au fost prezenți Andrei Pavaloi, șef adjunct al DGETS, Viorica Negrei, șef adjunct al DGETS și alți reprezentanți ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, precum și reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică, responsabili de alimentație din cadrul direcțiilor de sector etc.

De-a lungul acestei sesiuni s-au adus în discuție aspectele nutriționale pe dimensiunea organizării alimentației copiilor, examinarea medicală și instruirea igienică în contextul legislației în vigoare, precum și rezultatele implementării ghidului metodologic culinar și a meniurilor echilibrate, create în baza Meniului-model unic.

Prin implicarea atât a autorităților locale cât și a specialiștilor din domeniul sănătății publice, ținem să credem că aceste instruiri vor contribui la promovarea unui mediu educațional sănătos și la îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din municipiul Chișinău.