Strategii de eficientizare a procesului de predare – învățare la disciplina educație tehnologică

În data de 28 noiembrie 2023, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gaudeamus” a găzduit un seminar instructiv-metodic conform Planului de acțiuni al DGETS. Evenimentul a avut ca temă „Strategii de eficientizare a procesului de predare – învățare la disciplina educație tehnologică”.
 
Obiectivele propuse au generat un interes intens din partea celor 123 de participanți, profesori de educație tehnologică din municipiul Chișinău.
 
Atelierele de lucru au fost pline de activități, în cadrul cărora profesorii au integrat tehnologiile digitale moderne în procesul de formare a competențelor curriculare la disciplina educația tehnologică. Utilizând strategii didactice corespunzătoare s-a pus accent pe un mediu propice pentru învățarea centrată pe elev.
 
În cadrul acestor ateliere practice, profesorii au creat produse digitale diverse, precum design grafic, design vestimentar și educație digitală, adaptate modulelor curriculare.
 
Implicarea interdisciplinară și conectarea disciplinelor școlare cu tehnologiile computerizate s-au dovedit a fi extrem de benefice și necesare pentru cadrele didactice. Broderia computerizată și posibilitățile de organizare a unei mici afaceri au fost doar câteva exemple care au impresionat participanții.
 
La finalul seminarului, profesorii și-au exprimat satisfacția pentru participare și au evidențiat realizările obținute prin aplicarea strategiilor de eficientizare a procesului educațional.