Tabăra cu sejur de zi „Citius, Altius, Fortius” Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv

 În taberele cu sejur de zi organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor realiza activități specifice vârstei.

Astfel la data de 06 iunie 2022 și-a început activitatea tabăra cu sejur de zi „Citius, Altius, Fortius”  Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, care are un  program de activitate de luni până vineri, între orele 8:00 și 17:00. În tabără se odihnesc 105 de elevi din instituție, a căror activitate este coordonată de către 7 cadre didactice cu experiență.

Copiii din grupele de dans și lupte libere din tabăra de vară ,,Citius, Altius, Fortius”, au participat la lecție deschisă cu tema: ,,Organizarea lucrului turistic în tabăra de vară” desfășurată de către Doctor în Științe ale Educației, lector universitar la Universitatea de Stat, de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova, Grosu Maria.

 Activitățile propuse și realizate în prima săptămână au avut scopul de a oferi copiilor  odihnă  activă  prin dezvoltarea fizică multilaterală, formarea tendinței de a practica un mod sănătos de viață, cât și a axei valorice personale, de organizare a mediului în armonie cu principiile competențelor creative a valorilor estetice.

Reamintim că la sfârșitul lunii mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitată.