Tabăra cu sejur de zi „Ploaia de Stele din cadrul Liceului Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă”

ℹ️Vacanța de vară nu este doar o încetare a activităților educaționale ale unui copil. Acesta este un moment activ al socializării sale, o continuitate educației. De aceea asigurarea angajării școlarilor în cadrul taberelor de zi organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, pe perioada vacanțelor de vară este o direcție prioritară a politicii de stat în domeniul educației copiilor și adolescenților.
 
🗓La data de 06.06.2022 a început activitatea Tabăra cu sejur de zi Ploaia de Stele din cadrul Liceului Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vederea slabă. Programul de activitate e de la orele 08:00 – 17:00. Tabăra cu sejur de zi contribuie la utilizarea perioadei a vacanței de vară pentru ca elevii să-și îmbunătățească sănătatea, să își dezvolte forța fizică, să îmbogățească cunoștințele și experiențe noi pe toate palierele psihosociale, emoționale, integrare.
 
📌Principalele competențe atinse sunt :
✅️Organizarea odihnei și întremarea copiilor, bazate pe respectarea normelor igienice, sanitare și alimentare;
✅️Dezvăluirea potențialului creativ al copiilor prin activități de joacă;
✅️Contribuirea la formarea comportamentului cultural, a culturii sanitare și igienice;
✅️Construirea tuturor relațiilor bazate pe respect și încredere într-o persoană, pe dorința de a o conduce spre succes.
✅️Selectarea conținutului, formelor și metodelor de educație în raport cu caracteristicile psihologice individuale ale copiilor
✅️Crearea unui sistem de recreere interesant, variat, activ și educativ pentru copii;
✅️Crearea atmosferei de confort psihologic pentru fiecare;
✅️Organizarea mediului care oferă copilului oportunitate pentru realizarea de sine a potențialului personal individual;
✅️Cultivarea abilităților de comunicare și toleranță, orientarea pentru responsabilitatea în decizii și acțiuni.
 
💬În perioada a două săptămâni de activitate a taberei copii au devenit Meșteri de Cosmetice Artizanale – Excursie la Muzeul Viorica Cosmetic, Șofer mecanic troleu – Excursie Muzeul RTEC, unii din ei au deja visul de a deveni pompieri – excursie la Departamentul Salvatori și pompieri sector Centru, Arta pentru frumos și protejare a mediului – excursie Parcul Dendrarium și Grădina Zoologică, Biblioteca Municipală pentru copii Ion Creangă, cât și multe alte activități care urmează!
 
‼️Reamintim că la sfârșitul luni mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitate.