Tabăra cu sejur de zi ,,Prichindei” din incinta Gimnaziului cu profil teatral ,,Ion Luca Caragiale

Taberele de vară pentru anul 2022 sunt o oportunitate pentru fiecare copil de a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii. În cadrul taberelor de zi organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor vizita locuri pentru relaxare și pentru a realiza activități specifice vârstei.

Astfel la data de 16.06.2022,  Copiii de la Tabăra ,,Prichindei” din incinta Gimnaziului cu profil teatral ,,Ion Luca Caragiale au avut parte de o surpriză.

Pompierii din Chișinău au mers în vizită la ei. Nu la distracție, ci pentru a-i învăța pe copii că nu au voie să se joace cu focul.

Pompierii le-au vorbit copiilor despre măsurile de protecție și regulile de prevenire a incendiilor. profesia lor frumoasă, dar extrem de periculoasă. La final pompierii le-au permis copiilor să se familiarizeze cu utilajele din dotare, să urce la volanul mașinii, să poarte echipamente speciale, oferindu-le și materiale informative.

Taberele cu sejur de zi oferă tuturor participanților șansa de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii, ocazie cu care vor învăța o mulțime de lucruri noi, fiind în compania copiilor apropiați ca vârstă.

Reamintim că la sfârșitul luni mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitate.