Tatiana Trimoruș este Primul specialist refugiat angajat de către DGETS

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine în ajutorul refugiaților ucraineni, oferindu-le posibilitatea să se angajeze în câmpul muncii.

Tatiana Trimoruș este originară din orașul Odesa. Primul specialist angajat de către DGETS în baza contractului individual de muncă pe durată determinată pentru perioada stării de urgență la Complexul Educațional cu Învățământ Special „Orfeu”.

În acest sens au fost traduse de urgență fișa postului, au fost stabilite interacțiuni de colaborare și deja are o zi lucrată în funcție de medic la grupele preșcolare și clasele primare.

Menționăm că, anterior doamna împreună cu fiica s-au implicat să ofere o mână de ajutor împreună cu tinerii noștri voluntari la centrul de triere de la Moldexpo.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău îndeamnă toți cetățenii refugiați care vor să rămână în municipiul Chișinău și să activeze în instituțiile din subordinea noastră, să se informeze cu reperele de angajare – https://cutt.ly/pAK9fqF

Astfel vor reuși să depună cereri de angajare în câmpul muncii, în funcție de specialitățile și locurile disponibile, să semneze un contract individual de muncă și respectiv, să înceapă lucrul și să aibă un venit suplimentar.