„Te salut, Chișinău”

ℹ️Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că în perioada 14-17 iulie, în capitală se va desfășura prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău”
 
?Evenimentul organizat de Primăria Chișinău, este dedicat aniversării a 585 ani de la prima atestare documentară a capitalei și va include diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii, recitaluri cu diverse genuri de muzică (ușoară, clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.).
 
✍️În cea de-a treia zi a festivalului, pe 16 iulie, Primăria Chișinău va organiza Conferința online „Chișinău-585 de ani – un oraș între trecut și viitor”, cu participarea a 82 de edili ai orașelor înfrățite și partenere ale capitalei.
 
?În cadrul aceluiași Festival sunt prevăzute proiecții de film, competiții la șah, dame, table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutieri turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată” etc.
 
?Programa evenimentului se va desfășura în diverse locații, inclusiv în parcurile din oraș, în Scuarul „Mihai Eminescu”, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor”, în preajma fântânilor arteziene, pe strada pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, la filialele Bibliotecii Municipale „ B. P. Hasdeu”, la Muzeul Orașului, la Cinematograful Patria Loteanu.