Turneul Internațional de Haltere „Cupa Primarului”

ℹ️Pe parcursul a 3 zile, Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Haltere din Republica Moldova au organizat în premieră, Turneul Internațional de Haltere „Cupa Primarului”, ediția I.
 
🏆Evenimentul face parte din Programul de cofinanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional cu alocarea surselor bugetare din partea Primăriei municipiului Chișinău în sumă de 458 100 mii lei.
 
💬Prezenți la eveniment Domnul Viceprimar Ilie CEBAN și Șeful adjunct DGETS Andrei PAVALOI au menționat că: „Sportul de performanță înseamnă nu doar forță și putere fizică, ci și putere de caracter, voință, depășire de sine, sacrificiu. Puternici sunt mulți oameni, însă campioni devin foarte puțini. Sunteți cei mai buni ambasadori ai Republicii Moldova. Datorită dvs trăim sentimentul mândriei naționale atunci când urcați pe piedestaluri. În spatele oricărei victorii, în spatele oricărei medalii stau zeci, sute, mii de zile de antrenament extenuant. În spatele oricărui campion stau oameni: părinți, antrenori, dascăli. Și pe toți aceștia îi unește spiritul de echipă și dorința de a învinge”.
 
💡Reamintim că competiția a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, antrenarea populației municipiului Chișinău în practicarea sportului.
 
📌La Turneul Internațional au participat 150 de sportivi atât la individual cât și pe echipe de seniori (Masculin și Feminin) din Republica Moldova și de peste hotare în cadrul următoarelor categorii de greutate:
✅️Masculin – 61 kg, 73 kg, 89 kg, 102 kg, +102 kg.
✅️Feminin – 49 kg, 59 kg, 71 kg, 81 kg, +81kg.
 
▶️Echipele și sportivii clasați pe primele trei locuri la total vor primi premii bănești (lei), medalii și diplome.
 
‼️A fost o zi memorabilă, care nea fascinat cu cea mai frumoasă atmosferă și rezultate de talie mondială din partea sportivilor locali și de peste hotare.