Un amalgam de emoții și energie transmis de către toți copilașii IET 225

În fiecare an, sărbătoarea Învierii Domnului trezește natura la viață și învăluie sufletele noastre cu bucuria, speranța și miracolul Luminii Sfinte, aducând liniște, împăcare, încredere și amintind că trebuie să ne bucurăm de lumina din viață și să-i înconjurăm cu bunătate și dragoste pe semenii noștri.

În Săptămâna Mare în instituția de educație timpurie nr. 225 a fost mare forfotă.

Pentru a intra cu sufletul deschis în spiritul sărbătorilor pascale întreaga comunitate educațională din instituție a desfășurat activități educative specifice acestei sărbători.

Educatorii le-au povestit copiilor istoria și semnificația Paștelui, le-au vorbit despre Iisus, cine a fost și ce înseamnă El pentru noi, oamenii, ce fapte miraculoase a făcut pentru noi, cât de bun era cu copiii și cum îl iubeau aceștea.

Copii au fost cunoscuți și cu simbolurile pascale: ouăle roșii, cozonacii, bucatele speciale.

 În fiecare grupă au fost deschise ateliere de creație, unde copiii, ghidați de educatori, cu mare bucurie au vopsit, au pictat, decorat ouă prin diferite tehnici, cu diferite ornamente.

De asemenea, copiii au fost la prima lor încercare de pictare a icoanelor. În poiana iepurașilor de Paști frumoasă a fost și distracția copiilor, care prin cântece, dans jocuri au proslăvit marea Sărbătoare a Paștelui, pe Domnul nostru Iisus Hristos. Un amalgam de emoții și energie transmis de către toți copilașii participanți la activități. Ei au trăit din plin fiecare moment al Sărbătorii Învierea Domnului, ei au simțit cu sufletul câtă muncă trebuie depusă pentu a ne bucura din plin de această Sărbătoare miraculoasă.

Nu s-a lăsat așteptat nici Iepurașul de Paști, care le-a adus copiilor surpriza dulce multașteptată, un iepuraș de ciocolată.

Aceste activități și-au găsit reflecție în cadrul Proiectului educațional internațional „Oglinzile copilăriei”, desfășurat în parteneriat cu instituțiile de educație timpurie din România și Macedonia de Nord.