Un week-end sportiv și interactiv în municipiul Chișinău

În acest week-end, 11 – 13 martie 2022, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă propune să petrecem timpul liber într-un mod interactiv. Tinerii din municipiul Chișinău vor avea ocazia să asiste la momente sportive și anume:

  • Campionatul municipiului   Chișinău la  lupte libere juniori (a. n. 2005 – 2007)

11 – 12 martie  2022  ora 10:00  începutul competițiilor, ora 15:30 – 16:00  premierea sportivilor, locul desfășurării – sala de lupte  a  Centrului  Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (bd. Decebal 72/2). Concursul se va desfășura cu participarea echipelor din municipiul Chișinău.

  • Campionatului municipiului  Chișinău la haltere (a. n. 2005)

12 –13 martie 2022, în Școala Sportivă Specializată de haltere (str. V. Lupu, 23). La competiții vor participa elevii școlilor, liceelor, asociaților și cluburilor sportive din municipiul Chișinău.

  • Campionatului deschis al municipiul Chișinău rugby – 15, ediția 2022, etapa II

13 martie 2022, locul desfășurării: Terenul de Rugby a Federației de Rugby din Republica Moldova. Concursul se desfășoară cu participarea echipelor din municipiul Chișinău și alte localități din Republica Moldova.

Activitățile planificate au drept scop valorificarea potențialului sportiv promovarea valențelor cultural-educative ale sportului, valorificarea aptitudinilor individului într-un sistem organizat de selecție, având ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri și obținerea victoriei.

Totodată educația fizică și sportul este o componentă a educației permanente care ajută în diferite moduri la educarea și formarea copiilor, tinerilor și adulților, având o contribuție esențială la dezvoltarea personală și profesională a acestora.