UTM organizează „Creația deschide Universul” & „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Pe 24 septembrie, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează în Parcul muzeu în aer liber din campusul Râșcani un grandios eveniment ce va cumula două manifestații de anvergură desfășurate tradițional la UTM: Expoziția „Creația deschide Universul”, ediția a X-a și Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția a VIII-a.

Expoziția „Creația deschide Universul” include cele mai originale idei și inovații descoperite în cadrul proiectelor de licență, master și doctorat ale discipolilor UTM. Vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere cât de interesantă este viața de student și ce beneficii are activitatea de cercetare. Iar în cadrul platformelor cultural-distractive vor putea să-și aplice aptitudinile în cadrul atelierelor de sculptură, pictură, arhitectură, design etc.

În cea de-a doua parte a manifestărilor, la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, participanții vor avea posibilitatea să admire corpurile cerești prin telescopul instalat în Parc, vor vizita Planetariul și Observatorul Astronomic al UTM și vor descoperi o seamă de curiozități despre materie și diverse fenomene fizice.

În cadrul evenimentului va fi organizată o  tombolă cu premii marca UTM.

Evenimentul are menirea de a trezi interesul tinerilor pentru specialitățile inginerești și a le deschide accesul la facultățile UTM.