„VACANȚA DE IARNĂ, ÎN SIGURANȚĂ”, „STĂM ACASĂ ÎN SIGURANȚĂ”

Se apropie vacanța de iarnă și în magia sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În același timp în momentele de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, noi cu toții putem contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur.

În acest context DGETS vine cu unele sfaturi.

Cum vă ajutați copiii să facă față emoțiilor multiple prin care trec în această perioadă?

Dragi părinți, fiți calmi!

Părinții trebuie să vorbească calm copiilor despre boala provocată de coronavirus (COVID-19) și despre rolul important pe care aceștia îl au în protecția propriei sănătăți. Ei trebuie încurajați să spună dacă nu se simt bine sau dacă sunt îngrijorați cu privire la această boală. Este important să reamintim copiilor că avem la îndemână o serie de măsuri eficiente pentru a ne proteja și pentru a-i proteja pe cei din jur, dar și pentru a simți că avem mai mult control asupra situației: să ne spălăm frecvent pe mâini, să nu ne atingem fața, ochii și gura și să păstrăm distanța fizică, să purtăm masca corect, să evităm locurile aglomerate.

Stabiliți și respectați o rutină!

Copiii au nevoie de organizare. Se recomandă de a stabili un program al zilei, care să cuprindă timp de joacă, de comunicare cu prietenii prin telefon, pregătirea temelor pentru școală, perioade fără echipamente electronice și timp alocat pentru treburi gospodărești. Copiii se vor simți mult mai bine știind că ziua are o structură, știind când este vremea să lucreze și când este vremea să se joace.