Vacanță de iarnă în siguranță!

Spre bucuria copiilor, a venit și vacanţa de iarnă şi odată cu ea, magia sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou. Pentru prevenirea diferitelor fapte antisociale şi prevenirea victimizării copiilor Direcția Generală Educație,  Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău solicită comunității civile să respecte măsurile de siguranță și vine cu următoarele recomandări:

  • Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea le pot pune viaţa şi sănătatea în pericol.
  • Manifeste vigilenţă şi precauţie, sau evitați deplasarea prin zonele periculoase şi trotuarele din imediata apropiere de clădirile cu ţurţuri.
  • Nu mergeţi la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau râuri, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață! Cercetaţi pârtia (derdeluş). Trebuie să fie lipsită de obstacole precum copaci, stâlpi și garduri, să fie prevăzută la bază cu o plasă de siguranță.
  • După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.

În pragul sfintelor sărbători de iarnă, zile de înălțare spirituală, Vă dorim tuturor sărbători binecuvântate petrecute în siguranță alături de cei dragi.