Vaccinarea anti COVID-19 pentru angajații instituțiilor de învățământ din municipiu înseamnă desfășurarea în siguranță a procesului educațional în noul an de studii

 

În acest sens a fost realizat un sondaj ce indică rata de vaccinare în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău este de 51%. Astfel în cele 166 instituții de învățământ preșcolar  din 6118 personal angajat  au fost  vaccinați – 3153 persoane, ce constituie 51%, inclusiv:

  • Cadre de conducere – 85;
  • Cadre didactice –  1474
  • Personal nedidactic – 1594

În cele 150 instituții de învățământ primar, secundar, ciclul I şi II au fost vaccinate: -3115 de cadre didactice în total, inclusiv:

  • Din clasele primare vaccinate – 870;
  • Din clasele gimnaziale și liceale – 2245.

Total 50 %  cadre didactice vaccinate (date statistice din 17.06.2021).

În scopul informării atât a angajaților din sistemul educațional și protecției drepturilor copiilor, cât și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică sub egida Primăriei municipiului Chișinău au lansat Campania de informare și promovare a vaccinării cu genericul: „Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor!”.

Vaccinul împotriva COVID-19 reprezintă un instrument de importanță majoră pentru a ajuta la ținerea sub control a pandemiei, împreună cu testarea eficientă și respectarea măsurilor de prevenire. De asemenea Campania are ca scop lupta cu infodemie, reflectând răspândirea necontrolată a zvonurilor și poveștilor de groază despre virus și vaccinuri pe rețelele de socializare. Adesea aceste zvonuri apar în chat-urile private și de grup, de exemplu, în grupurile părinților sau cele ale vecinilor. Apoi, dacă zvonul a devenit suficient de popular, este distribuit pe rețelele de socializare.

Atunci când nu au cunoștințe, oamenii amplifică influența dezinformării și mențin ecosistemul de știri false. Pușculița de zvonuri despre vaccinuri și coronavirus continuă să fie completată cu noi zvonuri. Iar după ce au citit pe internet despre pericolele vaccinurilor COVID-19, părinții pot avea îndoieli atunci când decid dacă își vor vaccina copiii împotriva altor boli infecțioase. Toți părinții ar trebui să aibă dreptul de a lua decizii în cunoștință de cauză, dar zvonurile nu sunt acele dovezi de care au ei nevoie. Odată cu asigurarea țării cu vaccinul împotriva COVID-19, desfășurăm o amplă campanie de informare a populației despre beneficiile acestuia. Este important ca populația să se informeze din surse oficiale despre vaccinuri și importanța vaccinării. Vaccinarea este unica soluție de a ne proteja de virus și de a opri pandemia.

Vaccinarea împotriva COVID-19 salvează vieți!

Virusul COVID-19 încă nu a dispărut, iar imunizarea în masă ne poate proteja pe fiecare dintre noi!

Menționăm că astfel de ședințe vor fi zece la număr și organizate în toate sectoarele municipiului Chișinău.