Vaccinați împotriva Rujeolei

Dragă comunitate,
 
ℹ️‼️În ultima perioadă se observă o creștere a cazurilor de rujeolă în țările vecine și, din păcate, câteva cazuri au fost confirmate și în Republica Moldova. Rujeola este o infecție virală contagioasă ce poate afecta atât copiii, cât și adulții și poate duce la complicații grave, precum: pneumonie, encefalită, orbire și chiar deces.
 
📣👋Pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a proteja sănătatea membrilor comunității, vaccinarea este esențială.
 
🇲🇩💉În Republica Moldova, vaccinul este administrat în trei doze, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Vaccinul împotriva rujeolei este sigur și eficient, iar administrarea completă a celor trei doze este esențială pentru a asigura o protecție optimă.
 
🧑‍⚕️Adulții nu trebuie să subestimeze riscul rujeolei. Dacă nu sunteți siguri de statutul dumneavoastră privind vaccinarea, consultați medicul pentru a vă verifica dosarul și, dacă este necesar, pentru a primi dozele suplimentare recomandate. O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18, dacă acestea nu sunt vaccinate.
 
💡📣În acest context, încurajăm toți membrii comunității să se adreseze medicului de familie și să își vaccineze copiii împotriva rujeolei. Protejându-ne pe noi înșine și pe cei din jur prin vaccinare, contribuim la stoparea răspândirii acestei boli și la menținerea sănătății întregii comunități.