Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor!”

  • Astăzi, 01 iulie 2021 – Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică sub egida Primăriei municipiului Chișinău au lansat Campania de informare și promovare a vaccinării cu genericul: „Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor!”, care are ca scop informarea atât a angajaților din sistemul educațional și protecției drepturilor copiilor, cât și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.
  • Astfel, prima ședință a fost organizată în incinta Preturii Centru. În debutul ședinței cu cuvânt de salut a venit Andrei PAVALOI, șeful adjunct al DGETS.
  • În context, Angela CUTASEVICI, Viceprimara de ramură, a vorbit despre provocările Pandemiei COVID-19 pentru sistemul educațional. Menționând că, copiii fiind unul dintre cele mai vulnerabile grupuri din societate sunt și cei care au nevoie de ajutor din partea serviciilor educaționale și de îngrijire a copilului. La moment se depun eforturi considerabile pentru a ne asigura că toți copiii primesc ajutorul și îngrijirea de care au nevoie la momentul potrivit. Cert e faptul că fiecare dintre noi are nevoie de socializare, iar școala este cel mai bun mediu în care un copil se poate dezvolta și crește, de aceea împreună trebuie să facem tot posibilul pentru a reveni cât mai curând în clase cu prezență fizică. Totodată, Viceprimara de ramura a venit cu un îndemn și o provocare către toți cei prezenți, menționând că mâine va merge să se vaccineze și invită pe toți doritorii să-i urmeze exemplul.
  • Despre monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID -19 a angajaților din instituțiile de învățământ general a municipiului Chișinău, inclusiv situația la zi, au relatat șefii adjuncți ai DGETS: Andrei PAVALOI și Viorica NEGREI.
  • Vaccinarea împotriva COVID-19 este unica soluție pentru a opri pandemia, a menționat în alocuțiunea sa Ludmila BÎRCA, Doctor în medicină, Conferențiar universitar, Director IMSP Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase la Copii.
  • Continuarea campaniilor de informare a vaccinării împotriva COVID-19 este imperios necesară, în condițiile în care viețile a sute de persoane au fost curmate. Scopul acestor campanii este de a informa comunitatea educațională și cea civilă despre beneficiile vaccinării pentru a alege să se protejeze și neapărat să își protejeze copiii în cunostință de cauză, a susținut Angela PARASCHIV, Conferenţiar universitar, șefa Departamentului Epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.
  • Copilărie fericită, în care copilul să poată explora mediul înconjurător, să se joace, să se bucure de libertate și totodată să fie în siguranță, este cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi. Vaccinarea împotriva COVID-19 ne va ajuta pe noi toți cei implicați în procesul educațional să oferim acest dar scumpilor noștri copii, iar obiectivul primordial este revenirea copiilor/elevilor în instituțiile de învățământ în regim normal de studii.
  • Vaccinarea împotriva COVID-19 salvează vieți!
  • Virusul COVID-19 încă nu a dispărut, iar imunizarea în masă ne poate proteja pe fiecare dintre noi!

Menționăm că astfel de ședințe vor fi organizate în toate sectoarele municipiului Chișinău.