Vaccinează-te, protejează-ți viitorul!

ℹDirecția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, vă informează despre procesul de vaccinare a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ primar și secundar ciclul I și II, din municipiu.

?Menționăm că în instituțiile de învățământ primar și secundar ciclul I și II, din municipiu activează – 6636 de cadre didactice:

✅1844 de cadre didactice clasele primare;
✅4763 de cadre didactice din clasele gimnaziale și liceale.

?În temeiul datelor furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău la data de 18.06.2021 în cele 150 de instituții de învățământ au fost vaccinate:

✅3115 de cadre didactice în total și respectiv:
✅cadre didactice din clasele primare vaccinate 870;
✅din clasele gimnaziale – 2245.
✅Astfel în total 47 % vaccinate.

?Totodată, în instituțiile de învățământ activează:
✅Personal didactic auxiliar – 492 de cadre, din ei sunt vaccinați – 187;
✅Personal auxiliar – 2689 de persoane, din ei sunt vaccinați – 955.
✅Total 35,52 % vaccinate.

?În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport al Consiliului municipal Chișinău informează că „Pandemia COVID-19 ne-a adus într-o oarecare măsură acolo, de unde am început, când oamenii nu aveau acces la vaccinuri care să le salveze viețile. Astăzi, frica de necunoscut și vulnerabilitatea în fața unui virus agresiv ne pot aminti cu ușurință de perioada prin care au trecut părinții și bunicii noștri. Este regretabil faptul, că o dezinformare considerabilă a dus, de asemenea, la scăderea încrederii în vaccinuri și a ratei de vaccinare a cadrelor didactice din Republica Moldova. DGETS va susține necondiționat eforturile comune ale autorităților de a garanta accesul la vaccinuri sigure și accesibile, pentru a proteja copiii și cadrele didactice și pentru a le asigura dreptul la sănătate și educație.”

?Vaccinează-te, protejează-ți viitorul!