Viitorul aparține elevilor/ tinerilor care-și doresc un oraș verde ecologic

Lista de proiecte eligibile admise spre evaluare de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, cuprinde 60 instituții de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, fondator al cărora este Consiliul Municipal Chișinău.

Conform calendarului Concursului, s-a încheiat cu succes Etapa I. Reamintim că, aceasta presupunea: lansarea publică a concursului, elaborarea proiectelor, sesiunea întrebări și răspunsuri (online) cu participarea instituţiilor eligibile. Totodată, pentru a facilita elaborarea de proiecte, în perioada 18- 28 noiembrie 2021, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a venit în ajutor cu un atelier de elaborare a propunerilor de proiecte și implementarea acestora. Menționăm că, echipele verzi ce constituie grupul de elevi, cadre didactice și manageriale din instituțiile eligibile, ghidate de coordonatorul de proiect din 60 de instituții de învățământ din municipiu au înaintat 60 de propuneri de proiecte, care conțin diverse acțiuni educaționale ce vor contribui la ecologizarea școlilor municipale. Reamintim că, data limită de depunere a proiectelor a fost 01 decembrie 2021.

Proiectele au fost depuse pentru a participa la Concursul municipal de finanțare a proiectelor de ecologizare „Școala Orașului Verde”. Astea fiind parte componentă a planului de implementare a Proiectului „Dezvoltarea competențelor ecologice pentru ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și promovarea învățământului dual pentru elevi”, implementat de către Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chişinău în perioada octombrie 2021 – martie 2022, prin intermediul căruia ne propunem dezvoltarea competențelor „verzi”, ecologizarea școlilor din municipiul Chișinău, promovarea învățământului dual în rândul elevilor, precum și dotarea cu tehnică pentru practicarea meseriilor în cadrul Centrului municipal de instruire pentru copii și adolescenți care necesită condiții speciale.

Acum urmează etapa II cu acțiuni de evaluare a proiectelor eligibile de către DGETS și desemnarea câștigătorilor.

Inițiativa este desfășurată cu suportul Proiectului „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde”, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Anexăm Lista de proiecte eligibile admise spre evaluare de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.