Webinar dedicat programelor de masă școlară

📣👨‍🍳👩‍🍳Astăzi, responsabilii de domeniul alimentației din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport au participat la un webinar dedicat programelor de masă școlară. Acest eveniment online a prezentat comunității MUFPP (Pactul Milano pentru Politică Alimentară) raportul recent lansat intitulat „Mesele școlare: potențialul transformator al politicilor alimentare urbane”.
 
📝Raportul, elaborat cu sprijinul Agenției italiene pentru cooperare pentru dezvoltare, a ilustrat diferite modele de programe de mese școlare din întreaga lume, evidențiind infrastructura implicată în sistem, provocările întâmpinate și potențialul enorm dincolo de acest sistem.
 
🔀Webinarul a oferit oportunitatea prezentării noii inițiative a Coaliției pentru Mesele Școlare, intitulată „Orașele Hrănesc Viitorul”. Această inițiativă, condusă de secretariatul MUFPP, va furniza diferite oportunități pentru orașele semnatare care lucrează sau doresc să lucreze la programe de mese școlare.
 
👥️Participanții la webinar au avut posibilitatea să exploreze modelele de succes din alte țări și să înțeleagă potențialul transformator al programelor de masă școlară în cadrul comunităților urbane.
 
👩‍🍳🏫Evenimentul a subliniat importanța unor politici alimentare sănătoase și durabile în școli, contribuind la promovarea sănătății și bunăstării elevilor și la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase încă de la o vârstă fragedă.