Weekend Sportiv în municipiul Chișinău

În perioada 13-16 octombrie 2022, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, a organizat și desfășurat concursuri municipale sportive consacrate Hramului Orașului Chișinău.

Evenimentele sportive au avut loc în municipiul Chișinău, unde peste 1000 de sportivi au demonstrat abilitățile la șapte competiției sportive:

Turneul internațional la handbal (Femei), Sala de sport a Școlii Sportive Specializate de handbal nr. 2 din municipiul Chișinău (str. Melestiu, nr. 21) Cu participarea a 96 de sportivi din Republica Moldova și România.

Campionatul Open al municipiului Chișinău la caiac – canoe consacrat Hramului Chișinăului – Competițiile sau desfășurat pe lacul din parcul „Valea Morilor” – cu participarea a 180 de sportivi.

Campionatul de toamnă al municipiului Chișinău la orientare sportivă consacrat Hramului Chișinăului – Competițiile sau desfășurat la Gimnaziul „Galata”, Bulevardul Dacia, 75 – cu participarea a 140 sportivi.

Cupa deschisă a municipiului Chișinău la Radiosport (radiogoniometrie sportivă) – Competițiile sau desfășurat în s.Pănășești raionul Strășeni, cu participarea a 60 de persoane.

Campionatul deschis al municipiului Chișinău la Karate-do Shito-ryu consacrat Hramului Chișinăului – Competițiile sau desfășurat la complexul sportiv a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, pe adresa: str. Andrei Doga, 26, cu participarea a 140 sportivi.

Turneul internațional la gimnastică ritmică „Little Fairy 2022” – Competițiile sau desfășurat în sala „Indor Arena” pe adresa: municipiul Chișinău, Bd. Gagarin, 14, cu participarea a 245 sportivi.

Cupa municipiului Chişinau la Rugby – Tag printre elevii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I (clasele I – IV- a) consacrată Hramului Chișinăului – Competițiile sau desfășurat pe terenul artificial de fotbal din Parcul „La Izvor”, cu participarea a 98 de sportivi.

Pentru aprecierea evoluării sportivilor la concurs a fost nominalizat un juriu competent în fiecare domeniu sportiv nominalizat. Juriul a apreciat evoluarea sportivilor, în corespundere cu cerințele stipulate în Regulamentele Internaționale cu privire la organizarea și desfășurarea competițiilor sportive.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în persoana domnului Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS felicită toată lumea implicată în organizare acestor competiții sportive, apreciind munca antrenorilor, sportivilor, arbitrilor, părinților și gazdelor evenimentelor pentru implicare și dăruire, iar rezultatele de excepție obținute de sportivi noștri, sunt o dovadă în plus a valorii și a performanței noastre comune.