Ziua europeană a protecției datelor cu caracter personal

La 28 ianuarie 1981, la Strasbourg, a fost adoptată Convenția nr. 108 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal. Ulterior, la 26 aprilie 2006, Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei a decis lansarea unei Zile de protecție a datelor, care este sărbătorită în fiecare an pe 28 ianuarie.

Astfel,  28 ianuarie a fost declarată – Ziua europeană a protecției datelor. Anual, statele membre ale Consiliului Europei organizează diferite activități și evenimente publice pentru a celebra această zi. Respectiv, Republica Moldova marchează acest eveniment alături de toate statele europene.

În acest context menționăm că sunt binevenite campaniile de informare, inclusiv activități de instruire și formare a directorilor/cadrelor didactice/comunității educaționale, pe aspectul protecției datelor cu caracter personal.

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău Vă îndeamnă să acordați o atenție deosebită protejării datelor cu caracter personal și drepturilor aferente subiecților de date cu caracter personal.