Ziua funcționarului public

Funcția publică nu este o sarcină ușoară, iar practicarea ei cu profesionalism și integritate, în condițiile – uneori dificile – de reformă, este crucială pentru modernizarea vieții.

————————————————————————————-

Acum zece ani în Republica Moldova a fost instituită sărbătoarea profesională Ziua funcționarului public, ca urmare a conștientizării rolului și importanței majore a activității funcționarului public spre binele cetățenilor. Cu acest prilej, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipal Chișinău își exprimă dorința de a felicita pe toți cei care contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a sistemului de administrare publică din municipiul Chișinău.

Grație devotamentului, disciplinei, profesionalismului, responsabilității civice, precum și a prerogativei esențiale de asigurare a serviciilor publice de calitate, funcționarii publici aduc un aport considerabil pentru sporirea încrederii cetățenilor în instituțiile de stat, precum și creșterea puterii statului.

Funcționarul public este reprezentantul statului care interacționează cu cetățenii țării. Prin urmare, de corectitudinea, competența și capacitățile organizatorice ale fiecărui funcționar public depinde succesul și realizarea obiectivelor propuse de către organele administrației publice.

Astfel, apreciind munca riguroasă și, totodată, responsabilă a funcționarilor publici, vă adresăm sincere felicitări tuturor angajaților din domeniul public. Vă dorim multă sănătate, prosperitate, realizări frumoase și noi performanțe atinse în toate activitățile întreprinse spre binele societății. Fie ca serviciile prestate de către instituțiile în care activați să răspundă întotdeauna așteptărilor cetățenilor. Vă susținem și vă urăm să activați și în continuare cu același zel într-un cadru transparent, conformându-vă cu prevederile standardelor de siguranță și calitate, iar munca dumneavoastră să fie recunoscută și apreciată la justa sa valoare.

Cu profund respect

Andrei PAVALOI,

Șef adjunct al Direcția Generală Educație, Tineret și Sport