Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Astăzi, comunitatea internațională, inclusiv Republica Moldova, marchează una dintre cele mai importante sărbători și anume Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Când vorbim de Drepturile Omului, ne referim la secole de luptă pentru acestea, la sacrificii umane, lupte, războaie, curente de gândire filosofică și politică, negocieri, tratate, declarații și organizații internaționale.

Drepturile Omului nu sunt doar principii scrise, nu sunt doar fraze ale idealului uman, ele sunt realități, necesități și doleanțe ale societății internaționale, sunt esența fiecărui locuitor al planetei Pământ.

Astăzi și nu doar astăzi, trebuie să ne amintim că anume în scopul garantării și respectării Drepturilor Omului a fost creată Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, a fost adoptată Declarația Universală a Drepturilor Omului, Carta Drepturilor Fundamentale, consfințite un șir de tratate internaționale și anume Drepturile Omului.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău felicită cetățenii municipiului Chișinău cu ocazia sărbătorii de astăzi și vine cu un apel de solidaritate în ceea ce privește apărarea Drepturilor Omului. Conștientizarea importanței drepturilor omului de către fiecare dintre noi, promovarea acestora și aplicarea lor în raport cu noi și societatea.