Ziua Internațională a Educației

Anual, pe 24 ianuarie, celebrăm Ziua Internațională a Educației, proclamată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la 03 decembrie 2018. Cu acest prilej Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău adresează cele mai sincere felicitări întregii comunități educaționale.

Educația reprezintă temelia dezvoltării societății noastre și motorul progresului. În acest sens, ne exprimăm recunoștința față de toate cadrele didactice care își dedică timpul și energia pentru a forma generații de tineri înzestrați cu cunoștințe, abilități și valori fundamentale.

Dragi copii și tineri, vă dorim să  aveți puterea de a visa, de a explora și de a învăța lucruri noi în fiecare clipă. Încurajăm curiozitatea voastră și dorința de a cunoaște, căci în aceste momente de învățare descoperiți adevărata magie a vieții.

Părinților le mulțumim pentru sprijinul necondiționat acordat în procesul de educație al copiilor. Implicarea dumneavoastră este esențială pentru formarea unei societăți înțelepte și responsabile.

Începând cu anul 2020, Municipiul Chișinău face parte din Rețeaua Globală UNESCO a Orașelor Care Învață.

În contextul schimbărilor rapide din lumea contemporană, este indispensabil să promovăm învățarea continuă și adaptabilitatea. Educația nu se oprește niciodată, și doar prin investiții constante putem asigura un viitor prosper pentru comunitatea noastră.

La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației! Să continuăm să lucrăm împreună pentru o educație de calitate, accesibilă și orientată spre viitor.