Ziua Internațională a Muzicii

Muzica este un limbaj universal, iar pentru unii este chiar o stare de spirit. Muzica ne ajută să ne exprimăm sau să comunicăm fără cuvinte, fiind astfel un bun ”translator” între cei care nu vorbesc aceeași limbă – muzica este la fel pentru toți, intraductibilă.

Sigur că fiecare țară se poate lăuda cu ritmuri proprii și cu artiștii săi, cu muzica sa. Dar muzica unește popoare, oameni diferiți. Iar pe acest considerent a luat naștere ideea unei zile speciale, care să o sărbătorească: Ziua Internațională a Muzicii, marcată în fiecare an pe 1 octombrie.

Ziua Internațională a Muzicii este o sărbătoare care își propune să unească toți iubitorii de muzică din municipiul Chișinău, să promoveze pacea și prietenia între aceștia, aprecierea față de arte în general și pentru arta muzicală în special. De asemenea, scopul acestei zile este încurajarea muzicienilor amatori și profesioniști și organizarea de concerte gratuite, pentru ca publicul să ia contact cu diferite genuri muzicale. Compozitori, interpreți și muzicologi de renume sunt invitați să vorbească despre importanţa muzicii și locul ei în viața modernă.

În această ordine de idei, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine cu sincere felicitări pentru toți muzicienii din municipiu, muzica este graiul sufletului. Ea trezește în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.