Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală

 
Ziua internațională a nonviolenței și păcii în școli promovează ideea de educare permanentă a copiilor în armonie, solidaritate, toleranță, nonviolență, pace și respect pentru drepturile omului.
Mesajul principal al acestei zile este: Combatem violența prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace.
Respectarea și asigurarea drepturilor copilului la protecție față de orice formă de violență în mediul educațional este una dintre prioritățile Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. Conform UNICEF, violența în școală este orice formă de manifestare a unor comportamente precum: exprimare inadecvată sau jignitoare; bruscare, împingere, lovire, rănire; comportamente care intră sub incidența legii (viol, consum/comercializare de droguri, vandalism, furt). Violența școlară afectează viețile copiilor, victime, agresori sau martori ai acesteia, ceea ce duce la reducerea dramatică a șanselor pentru formarea și dezvoltarea armonioasă a personalității, precum și a celor pentru o tranziție sănătoasă către perioada adultă.
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va depune toate eforturile și în continuare pentru a găsi soluții de prevenire și combatere a violenței în școli, toți copiii să aibă șanse egale de a învăța și de a reuși în viață, iar profesorilor să le oferim suportul de care au atâta nevoie.