Ziua Internațională a Păcii

Ziua internațională a păcii (International Day of Peace) este celebrată la 21 septembrie. Sărbătoarea este dedicată păcii mondiale și absenței războiului și violenței.

Pacea este un bun prețios, obiect al speranței noastre, la care aspiră toată omenirea. Anul acesta a devenit mai clar ca oricând că oamenii nu sunt dușmani unul altuia. Mai degrabă, inamicul nostru comun este un virus temut care ne amenință sănătatea, siguranța și stilul de viață. Pandemia COVID-19 ne-a aruncat lumea în dezordine și ne-a amintit că ceea ce se întâmplă într-o parte a planetei poate afecta viața oamenilor de pretutindeni.

În acest context, Direcția Generală  Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, vine cu un înmdemn către comunitatea educațională și civilă, un îndemn consacrat Zilei Internaționale a Păcii și invită toți actanții educaționali să se concentreze pe promovarea dialogului și a schimbului de opinii. Trebuie să lucrăm împreună pentru a decide cum putem rezista acestei lupte, pentru a ne vindeca planeta și a o schimba în bine. Chiar dacă suntem departe unul de celălalt, putem visa împreună. În aceste momente dificile lumea are nevoie de compasiune, bunătate și speranță. Astfel, prin creșterea gradului de conștientizare, consolidarea capacităților, promovarea înțelegerii și respectarea diversității și stimularea oportunităților de interacțiune pentru a găsi modalități de asigurare a unei culturi a păcii, sunt toate acțiunile care vor motiva tinerii să devină interesați de stabilirea păcii, ca o prioritate pentru dezvoltarea durabilă a societății în care trăim.