Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități de Auz

ℹ️Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități de Auz – marcată la Școala Specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă.
💬Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău Andrei Pavaloi a participat astăzi, împreună cu Ion Musteaţă, șeful DETS Botanica, la activitatea de marcare a Zilei internaționale a surzilor desfășurate la Școala Specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă.
🙋‍♂️Evenimentul a fost organizat în cadrul săptămânii dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități de Auz. Oaspeții au apreciat înalt activitatea colectivului didactic în promovarea constantă a unor servicii de calitate copiilor cu deficiențe de auz sau surditate tardivă.
🧑‍🏫Remarcabilă a fost activitatea extracurriculară „Suntem diferiți, dar egali”, desfășurată cu implicarea elevilor, la care au participat și parteneri și prieteni ai școlii. În cadrul activității, elevii din instituție au demonstrat abilități creative, fiind ghidați de cadrele didactice competente, care depun efort zi de zi în recuperarea discipolilor lor.
📢Această zi oferă oportunitatea de a sensibiliza încă o dată societatea civilă și de a reaminti tuturor că deficiența de auz nu este o piedică în realizarea scopurilor propuse, a menționat Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
💬Pe această cale, adresăm sincere felicitări colegilor, cât și tuturor celor care au contribuit la desfășurarea cu succes a evenimentului, asigurându-i de respectul DGETS în activitatea de fiecare zi.
🏫Actualmente, instituția este una modernă, unde fiecare copil contează, accentul punându-se pe dezvoltarea, educarea și recuperarea acestora. În instituție elevii beneficiază de activități compensatorii (labiolectură, limbajul mimico-gestual, ritmica fonetică-muzicală, formarea competențelor de comunicare verbală, dezvoltarea percepției auditive în baza reziduului auditiv) asistență psihologică, psihopedagogică, logopedică, medicală, activități de promovare a abilităților creative (dans, cântec în limbajul mimico-gestual, sport, lucrul manual).
‼️Menționăm că Școala specială nr. 12 rămâne a fi unica instituție școlară pentru copiii deficienți de auz din municipiul Chișinău.