Ziua Internațională a Persoanelor în Etate

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Etate pentru promovarea drepturilor acestora, pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii.

Ziua Internațională a Persoanelor în Etate este o sărbătoare semnificativă pentru concetățenii noștri ajunși la toamna vieții, care poartă pe chip înțelepciune și lumină, iar în suflet putere și credință. Persoanele în etate sunt un adevărat exemplu pentru întreaga societate, atât prin experiența de viață bogată, maturitatea gândirii, cât și prin valori morale, calități sufletești, voință puternică, dragoste de viață și de țară.

Cu acest prilej minunat, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău își exprimă toată stima și recunoștința, profunda admirație față de înaintași pentru munca lor asiduă și devotamentul depus pe parcursul anilor, pe tărâmul în care au activat și față de succesele pe care le-au înregistrat. Apreciem cu toții aportul generației în vârstă în dezvoltarea socio-economică a municipiului și țării și vă mulțumim din tot sufletul pentru toate lucrurile frumoase care vă aparțin.

Totodată, oamenii vârstnici fac parte din categoria persoanelor care cel mai mult au nevoie de ajutor din partea autorităților publice locale și a statului. DGETS va depune eforturi continuu  pentru a susține persoanele vârstnice aflate în situații grele de viață. Ne dăm bine seama că meritați o bătrânețe liniștită, sigură și destoinică și facem în această privință, la nivel local, tot ce ne stă în puteri.

Vă felicităm călduros cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor în etate. Vă adresăm cele mai sincere urări de bine. Vă dorim să aveți parte de multă sănătate, pace, bunăstare și ani îndelungați, respect și dragoste din partea celor apropiați, apreciere și grija celor din jur.

Cu profund respect,

Andrei PAVALOI,

Șef adjunct al DGETS