Ziua Internațională a Siguranței pe Internet

Dragi locuitori ai municipiului Chișinău,

Astăzi, 6 februarie 2024, marcăm Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, o ocazie importantă de a reflecta asupra modului în care putem contribui la crearea unui mediu online mai sigur și mai sănătos pentru toți, dar în special pentru copiii noștri.

Internetul este o parte integrantă a vieții noastre, oferindu-ne acces la informații, comunicare și oportunități de neînlocuit. Cu toate acestea, odată cu aceste beneficii vin și responsabilități. Este esențial să fim conștienți de riscurile asociate utilizării internetului și să luăm măsuri pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei dragi.

Indiferent dacă sunteți părinți, profesori, elevi sau simpli utilizatori, fiecare dintre noi poate juca un rol în promovarea siguranței pe internet. Educația și conștientizarea sunt instrumente puternice în lupta împotriva amenințărilor online. Să ne implicăm în discuții deschise despre comportamentul online responsabil, să ne sprijinim reciproc în identificarea și gestionarea riscurilor și să fim vigilenți în protejarea datelor noastre personale.

Împreună, ne putem angaja să facem internetul un loc mai sigur și mai pozitiv pentru toți. Prin colaborare și acțiune colectivă, putem construi o comunitate online mai solidară și mai protejată!