Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace

Sportul are puterea de a schimba lumea; este un drept fundamental, un instrument puternic pentru consolidarea legăturilor sociale și promovarea dezvoltării durabile și a păcii, precum și a solidarității și respectului. Prin abilitățile noastre individuale unice și puterea colectivă, putem să ne reunim și să împărtășim modalități creative de a ne îmbunătăți sănătatea și bunăstarea prin sport și activitate fizică- chiar și din limitele propriilor case.

Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace din 6 aprilie oferă o oportunitate de a recunoaște rolul pe care sportul și activitatea fizică îl joacă în comunități și în viețile oamenilor din întreaga lume.

Pandemia COVID-19 a făcut dificilă adunarea ca prieteni, pentru ca echipele și fanii să concureze, să joace și să se înveselească împreună. A afectat indivizii, societățile, organizațiile și economiile. Măsurile adoptate pentru a învinge pandemia au atins fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv sportul. Însă sportul în sine poate contribui cu un rol important în consolidarea rezistenței și în recuperarea în urma pandemiei. Poate ajuta în efortul de a reconstrui mai bine într-o lume mai rezistentă și echitabilă.

Sportul poate ajuta la promovarea corectitudinii, teambuilding-ului, egalității, incluziunii și perseverenței. Sportul și activitatea fizică ne pot ajuta, de asemenea, să trecem prin perioade de criză, cum ar fi COVID19, prin reducerea anxietăților și îmbunătățirea sănătății fizice și mentale. Sportul profesional oferă, de asemenea, locuri de muncă și venituri multor oameni din întreaga lume și un sector integrant pentru succesul economic al multor comunități și regiuni.

Sportul poate trece granițele și sfida stereotipurile și poate insufla speranță în toate națiunile, dar vom putea reveni la acest lucru numai dacă ne vom recupera mai bine și vom contribui la oprirea pandemiei, ajutându-ne să fim protejați de COVID-19.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să acționăm ca o echipă pentru a învinge pandemia, pentru a echilibra condițiile de distribuție echitabile și egale a vaccinurilor și pentru a ne sprijini reciproc pentru a ne recupera mai puternic în urma pandemie.