Ziua Internațională de comemorare a Victimelor Holocaustului

Anual, ziua de 27 ianuarie este marcata ca Ziua Internațională de comemorare a Victimelor Holocaustului. În anul 2023 se împlinesc 78 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz și, totodată, de la înființarea Organizației Națiunilor Unite (ONU).
 
Evenimentele vin să responsabilizeze întreaga comunitate mondială, să conștientizeze această tragedie fără precedent în istorie și îndeamnă la acțiuni de prevenire a crimelor împotriva umanității.
 
Astfel, în perioada 23-27 ianuarie 2023 se desfășoară Săptămâna Memoriei Holocaustului, fiind marcată în Republica Moldova în vederea sensibilizării tinerilor privind importanța promovării toleranței interetnice, a dialogului intercultural, prevenirii și combaterii rasismului, antisemitismului și altor forme de intoleranță.
 
La nivel municipal, în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, biblioteci, muzee, centrele de tineret vor fi organizate o serie de evenimente. Vor fi inaugurate panouri informative, vor avea loc mese rotunde, ateliere de discuții, vizite în muzee, prezentări de carte, vizionări de filme documentare și artistice, concursuri de eseuri, recitaluri de poezii, expoziții de desene, postere, colaje, reviste radiofonice etc.