Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

În fiecare an pe 27 ianuarie se marchează Ziua Internațională de comemorare a Victimelor Holocaustului. În 2021 se împlinesc 76 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz și, totodată, de la înființarea Organizației Națiunilor Unite (ONU).

În urmă cu opt decenii a început cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. Șase milioane de evrei au suferit cruzimea umană declanșată de regimul nazist în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Copii, bunici, părinți au aflat fără vreo vină ce înseamnă iadul pe Pământ, la propriu.

În fiecare an, cu prilejul Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului sunt organizate o serie de manifestări și de activități la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York și la birourile ONU din întreaga lume.

În urma ceremoniei, experți de frunte în domeniul cercetării și educației Holocaustului și voci proeminente împotriva antisemitismului vor discuta despre pericolele negării și denaturării Holocaustului, în timpul unei mese rotunde online.

Mai multe evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului vor avea în aceste zile la Chișinău, dar și în alte localități ale țării. Programul include proiecții de filme documentare, dezbateri, mese rotunde expoziții de fotografii și cărți, concursuri, conferințe dar și forumuri pentru elevi. Programul complet al evenimentelor poate fi văzut pe site-ul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Detalii…..https://cutt.ly/9j4E4Iv