Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

ℹ️📣Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Această zi are ca scop principal stimularea eforturilor pentru promovarea unei mai bune înțelegeri a autismului și creșterea nivelului de informare a publicului în ceea ce privește nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora. Este un moment de reflectare asupra nevoilor acestor persoane și asupra modului în care putem contribui la îmbunătățirea vieții lor în comunitatea noastră.
 
‼️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău promovează o cultură a acceptării și a incluziunii, oferind sprijin și resurse pentru integrarea și dezvoltarea optimă a persoanelor cu autism. Încurajăm în continuare programele educaționale și de formare pentru părinți, cadre didactice și personalul auxiliar, în vederea creării unui mediu cât mai prielnic și susținător pentru aceste persoane.
 
📝Astăzi, subliniem importanța valorificării potențialului fiecărui individ, indiferent de diferențele sale. Împreună, putem construi o comunitate mai empatică și mai incluzivă, unde fiecare membru este apreciat și încurajat să-și atingă aspirațiile și visele.
 
‼️Transmitem un mesaj de solidaritate și sprijin către toți cei implicați în această luptă pentru drepturile și bunăstarea persoanelor cu autism. Fiecare gest de înțelegere și sprijin contează, iar împreună putem face diferența!