ZIUA MONDIALĂ A APEI

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗯𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗮 𝗔𝗽𝗲𝗶 🚰 𝟮𝟬𝟮𝟮
 
De 30 de ani, comunitatea internațională celebrează 🎊 în fiecare an, în data de 22 Martie, 🚰 Ziua Mondială a Apei, o sărbătoare care ne reamintește necesitatea stringentă a protejării apelor, prin punerea în lumină a responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.
 
Tema de anul acesta a 🚰Zilei Mondiale a Apei este “𝘼𝙥𝙖 𝙨𝙪𝙗𝙩𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 – 𝙁𝙖𝙘𝙖𝙣𝙙 𝙞𝙣𝙫𝙞𝙯𝙞𝙗𝙞𝙡𝙪𝙡, 𝙫𝙞𝙯𝙞𝙗𝙞𝙡”.
 
Ziua Mondială a Apei este o zi care subliniază necesitatea accesului universal la apă sigură și curată, precum și o salubritate adecvată și o bună instalație de igienă. În Republica Moldova, această zi se sărbătorește din anul 1993, cu scopul aducerii în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a scoate în evidență îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea resurselor de apă, dar și a cetățenilor de rând.
 
Încă din copilărie, fiecare dintre dumneavoastră a învățat că apa este sursa vieții. La rândul nostru, am transmis acest mesaj în familiile noastre, ca o moștenire ce trebuie păstrată și respectată ca atare. De Ziua Mondială a Apei, vă încurajăm și vă susținem să transmiteți acest mesaj colaboratorilor dumneavoastră, elevilor și copiilor: Apa este o avuție care trebuie gospodărită cu grijă, atât pentru noi, cât mai ales pentru viitorul copiilor noștri.