Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor

🌍🍽️ Astăzi, 7 iunie, marcăm Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor, o sărbătoare instituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.
 
👩‍🏫👶 În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a elaborat Meniul-Model unic, care are drept scop asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate a copiilor din instituțiile de educație timpurie, respectând norma fiziologică necesară creșterii și dezvoltării armonioase a acestora.
 
🤝🍏🥕 Acest meniu inovator a fost elaborat printr-o colaborare strânsă cu șefii direcțiilor de sectoare, directorii de grădinițe, specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică (CSP) și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
 
🥗👶 Meniul-Model unic este conceput pentru a promova alimentația sănătoasă încă de la cele mai fragede vârste. Grădinițele din Chișinău oferă zilnic copiilor fructe și legume proaspete, asigurând astfel un aport optim de vitamine și minerale esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici.
 
🍽️🏫 Toate aceste măsuri reflectă angajamentul DGETS de a asigura o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru toți copiii din grădinițele municipiului.
 
🤝🏥 Promovarea cooperării și colaborării între diverse instituții și specialiști este esențială pentru întărirea siguranței procesului de alimentație. În acest sens, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport își reafirmă angajamentul de a continua să lucreze îndeaproape cu toți partenerii pe domeniu pentru a asigura cele mai bune standarde de alimentație pentru copii.
 
🌟🍎 Astăzi, de Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor, ne reamintim că un viitor sănătos începe cu obiceiuri alimentare sănătoase, cultivate de la cele mai fragede vârste.