Ziua Națională a Culturii

Dragi chișinăuieni!
Îmi face o deosebită plăcere de a vă felicita cu ocazia Zilei Naționale a Culturii și de a vă adresa sincere urări de bine, realizări și bunăstare.
Nu întâmplător marcăm această zi la data de 15 ianuarie, când celebrăm și nașterea marelui poet al neamului nostru – Mihai Eminescu. Ziua Națională a Culturii a fost pusă sub tutela geniului creator al lui Eminescu, deoarece a exprimat cel mai bine capacitatea de creație, tradițiile, istoria şi spiritul poporului nostru.
Cultura este acea totalitate de valori materiale, spirituale, emoționale care caracterizează o societate. Promovarea culturii are o însemnătate deosebită, este ca fundația unei construcții. Noi putem să construim edificii, să dezvoltăm infrastructura, să dezvoltăm țara, dar fără a pune accentul pe cultură, fără a oferi această hrană spirituală oamenilor, toate celelalte vor fi un nonsens. Cultura este rodul, figura și graiul direct al modului uman de existență.
În cultură ne întâlnim cu toții, ca într-o grădină minunată a unității în diversitate. Cultura ne apropie. De aceea, vin cu un mesaj de a fi mai solidari, mai receptivi și de a ne mândri că suntem locuitori ai orașului Chișinău .Vă doresc sănătate, fericire, succese și noi realizări.
Cu profund respect,
Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS