Ziua Națională a Lecturii

Dragi iubitori de cărți,

Astăzi, 14 februarie, celebrăm Ziua Națională a Lecturii, o ocazie specială de a promova pasiunea pentru citit în comunitatea noastră.

 Lectura este o activitate care ne îmbogățește mintea, ne deschide perspective noi și ne conectează cu lumi și idei noi. Prin cărți învățăm din experiențele altora, ne depășim limitele imaginației și ne dezvoltăm constant.

Astăzi, sărbătorim pasiunea pentru lectură și recunoaștem importanța ei în formarea noastră ca indivizi și ca societate. Încurajăm pe fiecare dintre voi să vă dedicați timpul liber lecturii, să descoperiți cărți noi și să împărtășiți bucuria lecturii cu cei din jurul vostru.

De Ziua Națională a Lecturii celebrăm nu doar cititul, ci și pe toți cei care scriu cărți, le publică, le promovează și le împărtășesc cu alții. Mulțumim autorilor pentru cuvintele lor inspirate, librăriilor pentru că ne fac disponibile aceste comori literare, și tuturor celor care susțin și promovează cultura lecturii.

Sărbătorim puterea cuvintelor și a ideilor de a schimba lumea și ne reînnoim angajamentul pentru promovarea lecturii în comunitatea noastră și în special în rândul tinerilor.

La mulți ani, iubitori de cărți!